66587.jpg

23: Äppelglögg med sting

23.12.2018 kl. 06:00
Låt glöggen få extra sting av chili och ingefära. 

 

1 l äppelmust 
Cirka 4 msk färsk ingefära 
En liten bit chili
2 tsk hel kardemumma 

  1. Skala och skär skivor av en liten bit färsk ingefära. 
  2. Mät upp äppelmust och de andra kryddorna i en kastrull och koka på låg värme cirka 10 minuter. 
  3. Stäng av värmen och låt glöggen dra åt sig av smakerna cirka 10–15 minuter innan du serverar den. 
Karin Lindroos

 

 

Ungmartha r.f.
Medelhavsgatan 14 C 
00220 Helsingfors

Verksamhetsledare
Elise Hindström
elise(at)martha.fi, ung(at)martha.fi
044 280 6813

  

 

Receptidéer? Se Marthas receptbank på recept.martha.fi.

 

Ladda ner våra fina broschyrer:

Lätt som en plätt-broschyren
Rätt ska vara rätt-broschyren
40 tips för en hållbar livsstil-broschyren

Broschyrerna kan också sändas hem,
skicka beställning till ung(at)martha.fi

Mar 2019
TiOnToFr
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Bekanta dig med Inhemsk mat från jord till bord eller beställ broschyren genom att klicka här!



Ladda ner broschyren 40 praktiska tips för en hållbar livsstil eller beställ den hem genom att mejla ung@martha.fi.



Ladda ner broschyren Rätt ska vara rätt - en etikettguide för barn och unga eller beställ den hem genom att mejla ung@martha.fi.

Ladda ner recepthäftet Lätt som en plätt, eller beställ hem det genom att mejla ung(at)martha.fi



Beställ Tack för maten! genom att mejla ung(at)martha.fi.