66571.jpg

6. Pepparkaksgrissini med ostdipp 

06.12.2018 kl. 06:00
Servera pepparkakor och ost på ett nytt sätt till glöggmyset.
Ingredienser
 

Pepparkaksgrissini
Pepparkaksdeg (exempelvis samma deg som till pepparkakstälten) 
Rivet skal av en ekologisk apelsin 
Sesamfrön 
Ostdipp
150 g brieost eller ädelost 
2 dl crème fraiche 

Du behöver 

Pepparkaksdeg (se recept i lucka nr. 5)
Rivjärn 
Kavel 
Bakplåtspapper 
Ugnsplåt 
Skål 
Gaffel 
Elvisp 

Gör så här 

Pepparkaksgrissini 

  1. Knåda in det rivna skalet av apelsinen i pepparkaksdegen. 
  2. Kavla degen till en platta på bakplåtspapper. Strö på sesamfrön och kavla lite till. 
  3. Skär till tunna stänger. Grädda i 200 grader cirka 5 minuter. 

Ostdipp 

  1. Mosa brieosten lätt med en gaffel i en skål.  
  2. Tillsätt crème fraiche och vispa med en elvisp till en jämn massa. Servera med pepparkaksgrissini. 
Ungmartha

 

Ungmartha r.f.
Medelhavsgatan 14 C 
00220 Helsingfors

Verksamhetsledare
Elise Hindström
elise(at)martha.fi, ung(at)martha.fi
044 280 6813

  


Ladda ner våra fina broschyrer:

Lätt som en plätt-broschyren
Rätt ska vara rätt-broschyren
40 tips för en hållbar livsstil-broschyren

Broschyrerna kan också sändas hem,
skicka beställning till ung(at)martha.fi

Dec 2018
TiOnToFr
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

Bekanta dig med Inhemsk mat från jord till bord eller beställ broschyren genom att klicka här!



Ladda ner broschyren 40 praktiska tips för en hållbar livsstil eller beställ den hem genom att mejla ung@martha.fi.



Ladda ner broschyren Rätt ska vara rätt - en etikettguide för barn och unga eller beställ den hem genom att mejla ung@martha.fi.

Ladda ner recepthäftet Lätt som en plätt, eller beställ hem det genom att mejla ung(at)martha.fi



Beställ Tack för maten! genom att mejla ung(at)martha.fi.