66569.jpg

4. Kanderade mandlar med kanel och apelsin 

04.12.2018 kl. 06:00
Kanderade mandlar bara hör julen till. Laga läckert knapriga mandlar med frisk smak av apelsin och kanel.

Mandlarna passar bra som tilltugg till glöggen eller som snacks i väntan på tomten. De passar också bra att ge bort som julklapp. 

Ingredienser 

125 g oskalade mandlar 
80 g strösocker 
¼ dl vatten 
Skalet av en halv ekologisk apelsin 
1 ½ tsk kanel 
½ tsk ingefära 

Du behöver 

Våg 
Måttsats 
Kastrull 
Rivjärn 
Trägaffel 
Bakplåtspapper 
Gaffel 
Glasburk 

Gör så här 

  1. Mät upp mandlar, strösocker, vatten och kryddor i en kastrull. Skölj och riv skalet av en halv apelsin och tillsätt i kastrullen. 
  2. Koka på hög värme så att vattnet kokar och massan bubblar. Rör ofta med en trägaffel. 
  3. Sänk värmen tills vattnet har helt förångat och sockret kristalliserats. 
  4. Häll ut mandlarna på ett bakplåtspapper och separera mandlarna från varandra med en gaffel så att de inte sitter fast i varandra. Låt svalna ett tag och häll därefter i täta burkar.  
Ungmartha

 

Ungmartha r.f.
Medelhavsgatan 14 C 
00220 Helsingfors

Verksamhetsledare
Elise Hindström
elise(at)martha.fi, ung(at)martha.fi
044 280 6813

  


Ladda ner våra fina broschyrer:

Lätt som en plätt-broschyren
Rätt ska vara rätt-broschyren
40 tips för en hållbar livsstil-broschyren

Broschyrerna kan också sändas hem,
skicka beställning till ung(at)martha.fi

Dec 2018
TiOnToFr
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

Bekanta dig med Inhemsk mat från jord till bord eller beställ broschyren genom att klicka här!



Ladda ner broschyren 40 praktiska tips för en hållbar livsstil eller beställ den hem genom att mejla ung@martha.fi.



Ladda ner broschyren Rätt ska vara rätt - en etikettguide för barn och unga eller beställ den hem genom att mejla ung@martha.fi.

Ladda ner recepthäftet Lätt som en plätt, eller beställ hem det genom att mejla ung(at)martha.fi



Beställ Tack för maten! genom att mejla ung(at)martha.fi.